2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dan Barna szerint felül kellene már kerekedni azon, hogy mindenki a saját etnikumát képviselő jelöltre szavaz

2019. szeptember 07. 16:06, utolsó frissítés: 16:06

Romániának felül kell kerekednie az etnikai törésvonalon és az etnikai szavazáson - nyilatkozta szombaton Marosvásárhelyen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Dan Barna rámutatott, az általa vezetett alakulatnak román és magyar tagjai egyaránt vannak, és kiválóan együtt tudnak működni egymással, sőt a párt egyik alelnöke is magyar nemzetiségű. "Azt hiszem, Romániának felül kellene kerekednie ezen az etnikai törésvonalon, amelynek mentén mindenki a saját etnikumát képviselő jelöltre szavaz. Mert Románia európai ország, nyitott ország, olyan állam, amelyben az állampolgárság többet jelent, mint az egyik vagy másik kisebbséghez való tartozás, az európaiságot jelenti egy európai országban" - fogalmazott, hozzátéve, egy civilizált, modern országban az etnikai kérdés nem kellene hogy téma legyen.

Az USR-PLUS Szövetség államelnökjelöltje a jelöltségét támogató aláírásgyűjtésre érkezett szombaton Marosvásárhelyre. Azt mondta, Moldvában, Bukovinában és Dobrudzsában is részt vett az aláírásgyűjtésben, és igyekszik valamennyi megyébe elkísérni a karavánt, hogy személyesen találkozzon az emberekkel, érezze "az utca lüktetését". Eddig 150 ezer aláírást gyűjtöttek, minden bizonnyal meg fogják haladni a törvény által aláírt 200 ezret - tette hozzá. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS