2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleşcanut választották a szenátus elnökévé

2019. szeptember 10. 18:53, utolsó frissítés: 18:56

Teodor Meleşcanut választották hétfőn a szenátus elnökének.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) szenátora, akit a Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatott, 73 voksot, a liberálisok által javasolt, és a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), az RMDSZ és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által támogatott Alina Gorghiu 59 szavazatot kapott. Két szavazat érvénytelen volt.

A szavazást megelőzően Teodor Meleşcanu azt nyilatkozta, hogy Călin Popescu-Tăriceanut a Szociáldemokrata Párt (PSD) javaslatára választották meg a szenátus elnökévé.

'Itt nincs szó semmiféle tagságról, emlékezzenek csak, hogy 2016-ban, miután Crin Antonescu lemondott, a liberális Călin Popescu-Tăriceanut a PSD képviselőcsoportjának javaslatára választották a szenátus elnökévé"- mondta Meleşcanu kedden a felsőházban, amikor azt kérdezték tőle, hogy csatlakozik-e PSD-hez, és hogy lehet-e egy parlamenti csoportnak, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE), két jelöltje az elnöki tisztségre.

Meleşcanu elmondta: még nem beszélt Călin Popescu-Tăriceanuval, az ALDE vezetőjével a szenátuselnöki jelöléséről, és hogy továbbra is a PSD által támogatott jelölt marad.

Arra a kérdésre, hogy vállalja-e, hogy esetleg kizárják az ALDE-ből, Meleşcanu azt mondta: "Lássuk, hogy mi történik a teremben, és mi lesz a szavazás eredménye".

Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE elnöke délután még azt nyilatkozta, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) nem támogatja Teodor Meleşcanu jelölését, és ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről jelölteti magát, össze fogják hívni a párt politikai vezetőségét. (agerpres)

Nyitókép: Digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS