2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleşcanu megüzente Tăriceanunak, hogy nem hisz a banánköztársaságra jellemző diktátori gesztusokban

2019. szeptember 12. 16:20, utolsó frissítés: 16:20

A Facebookon üzent Teodor Meleşcanu szenátusi elnök Călin Popescu Tăriceanunak, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnökének. Meleşcanu azt írta, nem hisz a „banánköztársaságra jellemző diktátori gesztusokban”, ehelyett inkább a párbeszédet és észszerűséget pártolja.



„Az ALDE válaszút előtt áll; döntenünk kell: folytatjuk-e politikai tervünket partnereinkkel a Szociáldemokrata Pártból, akikkel 2016-ban parlamentbe kerültünk, és akikkel Románia érdekében léptünk szövetségre, vagy zsákutca felé közelgünk, kockáztatva, hogy esetleg eltűnünk a politika színpadáról? Erre a kérdésre csak az ALDE tagjai tudnak válaszolni, nem egyetlen ember, még akkor sem, ha jelenleg ő éppen az ALDE elnöke. (...) Kedves Călin, én a nép érdekét szem előtt tartva a párbeszédben, az észszerűségben és a logikában hiszek. Nem hiszek a büntetésekben, a kizárásokban és banánköztársasági diktátorhoz illő gesztusokban” - írta Meleşcanu a Facebookra.

Az ALDE-ból kizárt szenátusi elnök azt üzeni a pártelnöknek: nyitott a párbeszédre és az együttműködésre.

„A történelem során sokaknak volt az a céljuk, hogy széthúzást keltsenek nemzetünkben. Tudom, hogy te nem tartozol közéjük. Rombolni nagyon könnyű, építeni nagyon nehéz, sok intelligenciát, munkát és hazaszeretetet igényel” - olvasható Meleşcanu soraiban. (agerpres)

Nyitókép: Agerpres

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS