2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

László Attila: sokáig az volt a verzió, hogy Funar lesz az alpolgármester

2004. június 23. 16:42, utolsó frissítés: 18:27

“Sem a PSD, sem a PNL-PD nem volt hajlandó elfogadni az RMDSZ kompromisszumos javaslatát, sőt mi több, úgy tesznek, mintha az nem is létezett volna” – nyilatkozta lapunknak László Attila, RMDSZ-es városi tanácsos.

“Az RMDSZ javaslata szerint politikailag sokszínű városi-megyei vezetőség alakult volna, ami a kezdete lehetetne a megbékélésnek és a városvezetés depolitizálásának. Az RMDSZ javaslata szerint – amiről mindenki hallgat – a megyei tanácsnak PSD-s elnököt, és liberális illetve RMDSZ-es alelnököt javasoltunk.

A városi vezetésbenadott volt a PD-a polgármester, amely mellé PSD-s és RMDSZ-es alpolgármestert javasoltunk. A döntést mindkét fél elutasította, és mindig ahhoz a verzióhoz tértünk vissza, hogy Funar lesz az alpolgármester.”

Arra kérdésünkre, hogy hogyan alakult ki mégis a jelenlegi felállás, László elmondta: “A javaslatot a liberálisok tették, mi meg elfogadtuk. A PSD ellenzékbe vonul, és ez meg fog látszani azokban a helyzetekben, amikor kétharmados döntéseket kell hozni. Egy biztos, a nagy megbékélés-retorika a román pártok esetében retorika maradt, mert nem voltak hajlandók együttműködési képletben gondolkodni.”

Most már egészen biztos, hogy Boros János alpolgármester marad Kolozsváron, a másik alpolgármester a liberális Adrian Popa lett. A megyei tanácsnak két magyar alelnöke lesz, Kerekes Sándor és Pálffy Károly RMDSZ-tanácsosok személyében. A megyei tanács elnökének Romeo Nicoarat (PNL) választották meg. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS