2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleşcanu bírósághoz fordul az ALDE-ból való kizárása miatt

2019. szeptember 12. 18:43, utolsó frissítés: 18:44

A bíróságon fogja igazát keresni a Liberálisok és Demokraták szövetségéből (ALDE) való kizárása miatt Teodor Meleşcanu. A szenátus elnöke ezt csütörtökön jelentette be a parlamentben, hozzátéve, véleménye szerint kizárása alkotmány- és törvényellenesen történt.

"Sajnos elfogadtak egy döntést az ALDE-ból való kizárásomról, amely teljes mértékben törvényellenes, sőt, valójában nem is létezik. Nem szerepelt a napirendi pontok között, nem jelent meg róla semmiféle dokumentum, csak egy olyan dolog volt, amit felolvastak a gyűlésen. Álláspontom szerint tehát ez egy alkalmazhatatlan, alkotmányellenes döntés, amely ellenkezik a parlamenti képviselők jogaira vonatkozó szabályzattal, így más választásom nem maradt, mint a bíróságon szerezni érvényt igazamnak, és ezt fogom tenni" - mondta Meleşcanu.

Azt is közölte, kérni fogja, hogy a bíróság az ALDE állandó bizottsági ülése után tárgyalja az ügyét. A miniszteri jelölések elfogadása miatt ALDE-ból kizárt kollégáival kapcsolatban azt mondta, egyelőre csak egy "nyilatkozat" hangzott el Călin Popescu-Tăriceanu pártelnök részéről, tehát a hivatalos eljárások véglegesítéséig az érintettek közül mindannyian ALDE-tagok. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS