2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: kössünk szerződést, hogy az állampolgárok jólétéért dolgozunk

2019. szeptember 13. 20:18, utolsó frissítés: 20:23

A román állampolgárok jólétét biztosító szerződést javasol a parlamenti pártoknak Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.Dăncilă szerint az utóbbi időben egy sor paktumra és szerződésre felszólító javaslat jelent meg, de ezek egyikének sincs hatása az emberek életére. „Egyiket sem a román állampolgárok jóléte, az életszínvonal emelése érdekében találták ki. Én most egy olyan paktumot javasolok, amely az állampolgárokért van, a jólétüket tartja szem előtt, az egyetlen egyezményt, amelyet a romániai politikai erőknek érdemes megkötniük” - írta Dăncilă pénteki Facebook-bejegyzésében.

A kormányfő szerint a paktum politikai garancia kell hogy legyen arra, hogy a románok életszínvonala emelkedni fog az elkövetkező időszakban.

„Azt akarom, hogy a románok egy minimális biztosítékot kapjanak a politikai osztálytól arra, hogy nem fogják fizetésüket és nyugdíjukat csökkenteni, ahogyan az a 2010-2012-es kormányzás idején történt” - írta Dăncilă.

Hozzátette, ő lesz az első, aki a szerződést aláírja, mivel úgy gondolja, hogy az államnak biztosítania kell állampolgárai jólétét.

„Elvárom mindenkitől, aki a polgárok elé áll és voksukat kéri, hogy tegyen bizonyságot ugyanilyen bátorságról, hogy bárki is kerüljön kormányra, az állampolgárok támogatását célzó intézkedések folytatódjanak” - szögezte le a kormányfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS