2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orbán Viktorra tett megjegyzéseket, visszavonták a csíki sportfotós akkreditációját

2019. szeptember 16. 15:57, utolsó frissítés: 19:16

Az FK Csíkszereda közleményben hozza nyilvánosságra, hogy visszavonta a Sportfoto Press (www.sportfoto.ro) fotó akkreditációját a 2019-2020-as idényre.

„Az ok egyszerű: a Sportfoto Press alkalmazottja Halmágyi Zsolt a 2018-as Hargita Megyei Sportgálán a klub jelen lévő edzői és játékosai előtt sértegette az FK Csíkszereda elnökét (Szondy Zoltánt szerk.megj), illetve megjegyzéseket tett a jelenkori magyar kormányfőre (Orbán Viktorra szerk.megj.) és a magyarországi sporttámogatási rendszerre. Ez a viselkedés számunkra teljesen elfogadhatatlan és úgy gondoljuk, hogy akkor, amikor fiatal sportolóink épp elismerésben részesülnek nem lett volna helye ennek”- írja sajtóközleményében az FK Csíkszereda.

A közleményükben tudatják, hogy szerintük a Sportfoto Press nem számít egy jelentős sajtóorgánumnak, hanem sokkal inkább egy magán jellegű fotó ügynökségről van szó. Továbbá cáfolják azt a hírt is, hogy Halmágyi Zsolt a Sportfoto Press alkalmazottja ki lenne tiltva a csíkszeredai stadionból.

„Halmágyi Zsolt nincs kitiltva, bármikor látogathatja a mérkőzéseket, amennyiben megváltja a belépőjegyét, vagy bérletet vásárol. Hangsúlyozzuk azt is, hogy amennyiben, egy jelentős sajtóorgánum bejelentkezik egy eseményre és történetesen Halmágyi Zsoltot jelöli meg fotósnak, nem gördítünk akadályt a munkája elvégzése elé.”- írja a sajtóközlemény.

Frissítés: Halmágyi Zsolt azt mondja, ő nem tett semmilyen megjegyzést Orbánra.

Halmágyi Zsolt, a kitiltott orgánum fotósa azonban másként látja a történetet, és azt mondja, ő semmilyen minősíthetetlen kijelentést nem tett Orbán Viktorra. "Engem felkért az FK, hogy néhány mérkőzését fotózzam. Megállapodtunk egy bizonyos összegben, én eleget tettem a megállapodásnak, és hónapokon át dolgoztam. A sportgálán volt alkalom, találkoztam az elnök úrral, és annyit kérdeztem meg, hogy »megy csődbe az FK?« .Mert úgy gondolom, ha egy cég nem tudja rendezni a tartozását, akkor problémái vannak. Persze mindenki tudja, hogy a magyar állam nagy összeggel támogatja a klubot, és mindenhol azt olvasom, hogy a magyar állam tetemes összegekkel támogatja a határon túli sportot, tehát úgy gondolom, hogy nem a magyar kormánnyal van baj, hanem a menedzsmentben" - mondta el a Transindex megkeresésére

Halmágyi elmondása szerint tőle távol áll a politika, és azt látja, hogy komoly támogatások érkeznek, és nincs is ezzel problémája.

Az újságíró azt sem érti, hogy akkor a klubelnöknek most vele volt baja, vagy a sportorgánummal, amit képvisel, ugyanis amikor először megjelent a hírekben az akkreditáció megvonása, akkor még Halmágyiról volt szó, és nem a Sportfoto Press orgánumról. Halmágyi elmondása szerint a klub azóta már rendezte felé a tartozását. (közlemény/fkcsikszereda.ro/hírszerk)

Nyitókép: apsmedia.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS