2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasárnap óta Románia védelmezi a demokráciák értékeit

2019. szeptember 16. 20:12, utolsó frissítés: 20:12

A Demokráciák Közössége nemzetközi szervezet elnökségét vette át vasárnaptól Románia.

A külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a demokrácia értékeit védelmező szervezet, a Demokráciák Közössége élére kerülni annak elismerését jelenti, hogy Románia tiszteletben tartja ezeket az értékeket és stabil demokratikus rendszerként tekintenek rá. Az elnöki mandátum két évre szól, és ez a tisztség megerősítheti Románia hitelét, javítani fogja nemzetközi megítélését - derül ki a közleményből.

Az elnöki tisztséget betöltő országnak - a már futó projektek mellett - lehetősége van új célok kitűzésére is. A külügyi tájékoztatás értelmében Románia kiemelt figyelmet fog szentelni a fiatalok részvételének a demokratikus döntési folyamatokban, valamint a fenntartható fejlődésnek, amely az eljövendő nemzedékek életminőségét növeli.

Románia hivatalosan a szeptember 26-ára tervezett ceremónián veszi át az elnöki tisztséget az ENSZ New York-i székhelyén. Ramona Mănescu külügyminiszter lengyel hivatali kollégájától, Jacek Czaputowicztól veszi át a megbízatást.

Románia azon 106 ENSZ-tagország egyike, amely aláírta a Varsói Szerződést, a Demokráciák Közösségének alapító dokumentumát.

Az már csak apró szépséghiba, hogy Lengyelország felé a jogállamiság rendszerszintű megsértése miatt kötelezettszegési eljárást indított az európai Bizottság, és tavasszal még Románia felé is kiltásba helyeztek egy ugyanilyet. ((agerpres, hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS