2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A MÚRE is megszólalt a kitiltott csíki sportfotós ügyében

2019. szeptember 19. 11:12, utolsó frissítés: 11:18

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) megdöbbenéssel értesült róla, hogy szervezetük tagját, a számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült Halmágyi Zsoltot az FK Csíkszereda vezetője kitessékelte a másodosztályos futballcsapat hazai mérkőzéseiről, írja a honlapján közzétett állásfoglalásában a MÚRE.

Állításuk szerint rendkívül cinikusnak tartják azt a magyarázatot, miszerint a klub lényegében nem tiltotta ki a sportfotóst, mindössze visszavonta az akkreditációját, lehetőséget biztosítva, hogy jegy- vagy bérletvásárlása ellenében Halmágyi Zsolt bármikor látogassa a csapat mérkőzéseit.

„Sportújságírók körében köztudott: a lelátóra – biztonsági okokból – tilos belépni a munkavégzéshez szükséges jelentős méretű professzionális kamerával, állvánnyal és teleobjektívvel. A megalázás tetőfoka lenne, ha egy világszinten számon tartott sportfotóst a csíkszeredai klub arra kötelezne, hogy labdarúgó mérkőzésein a telefonjával fényképezzen”- áll az állásfoglalás szövegében.

Továbbá a MÚRE úgy véli, nem a futballklub vezetősége hivatott eldönteni, hogy mi számít (vagy nem számít) jelentős sajtóorgánumnak. Ezzel reagáltak az FK Csíkszereda vezetőségének azon közleményére, miszerint a futballklub kész újból akkreditálni a szakembert, amennyiben „egy jelentős sajtóorgánum bejelentkezik egy eseményre és történetesen Halmágyi Zsoltot jelöli meg fotósnak”.

A MÚRE megkeresésére Halmágyi Zsolt azt mondta: korábban egy ideig ő maga volt a klub házi fotósa, és a most kifogásolt megjegyzése arra vonatkozott: kifizethetnék neki a tartozásukat.

Az akkor említett tartozást – több hónapos késéssel – időközben rendezték, írják még. (közlemény/hírszerk,)

Nyitókép: apsmedia.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS