2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megoldódhat Székelyudvarhely távfűtés problémája

2019. szeptember 19. 16:11, utolsó frissítés: 16:11

Sürgősségi tanácsülést hívott össze a székelyudvarhelyi városi tanács RMDSZ frakciója, melynek napirendi pontja az Urbana Rt. jogi helyzetének rendezése, vagyis a vezetőtanácsi tagok kinevezéséről szóló határozattervezet tárgyalása volt.

Több hónapos eredménytelen egyeztetések, huzavona és mintegy kétezer székelyudvarhelyi lakos téli fűtésének veszélybe kerülése után az RMDSZ frakció állt elő a tervezettel, ami megalapozza a közműszolgáltató vezetőtanácsának újjáalakítását a vonatkozó jogszabályokban előírtaknak megfelelően. A városi tanács által megszavazott határozat értelmében egy bizottságot hívtak össze a Székelyudvarhelyi RMDSZ elnökének, Derzsi Lászlónak vezetésével, melynek célja, hogy 90 napon belül új vezetőtanácsot állítson az Urbana élére.

Ugyanakkor az RMDSZ frakciója egy másik határozattervezetet is benyújtott, melynek célja az Urbana Rt. törzstőkéjének egymillió lejjel való megemelése a városi költségvetésből – ezzel a távfűtést használó székelyudvarhelyi lakók fűtése biztosítva lenne az idei fűtésszezonra. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS