2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vass Levente szerint szabályzatellenes volt Soós Zoltán polgármesterjelölti kiválasztása

2019. szeptember 20. 17:01, utolsó frissítés: 17:02

Alig egy nappal azután, hogy az RMDSZ bejelentette, hogy Soós Zoltán lesz a jelöltjük a marosvásárhelyi polgármesteri választáson, Vass Levente RMDSZ-es képviselő, a szövetség marosvásárhelyi szervezetének volt elnöke a közösségi médiában reagált a történtekre.A politikus Facebook-bejegyzésben hét „adalékkal” szól hozzá az RMDSZ polgármesterjelöltjének kiválasztásához, amelyben többek között azt állítja, hogy „a Maros megyei Küldöttgyűlés marosvásárhelyi küldötteinek 70%-a nem támogatta a polgármesterjelölt személyét”, és ezt a nyilvános szavazáson a résztvevők a szavazólapok felemelésével jelezték is.

Továbbá Vass Levente azt is nehezményezi, hogy a „küldötteket delegáló marosvásárhelyi körzeti elnököket nem kérdezte meg senki a jelölt személyével kapcsolatosan”, ahogy más testületeket sem, és a Szövetség helyi szervezetei sem kaptak erre vonatkozó előzetes tájékoztatást, állítja. A politikus a nyilvános bejegyzésben arra is kitér, hogy a Küldöttgyűlés összehívásakor a jelöltállítás nem is szerepelt a napirendi pontok között. A posztban azt is megemlíti, hogy Soós Zoltán az indulását bejelentő Facebook-posztjában egyöntetű megválasztásáról írt, „amely nem felel meg az igazságnak”.

Következtetésként megállapítja, hogy „súlyosan szabályzatellenes jelölés történt”, amely nincs összhangban a szervezet alapszabályzatával.

Megkeresésünkre Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ elnöke Vass állításait nem kívánta kommentálni, ennek kapcsán csak a következőket nyilatkozta: "Vass Levente semmit nem tanult az utóbbi idők konfliktusaiból és széthúzásaiból. A jelölt adott, az RMDSZ-nek az a dolga, hogy támogassa őt. Dolgozni kell." (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS