2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az MPP és az EMNP is nehezményezi, hogy nem egyeztettek velük Soós Zoltán polgármesterjelöltségéről

2019. szeptember 20. 17:18, utolsó frissítés: 17:18

Berki Ferenc, a Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezetének elnöke jelentette be a Facebook-oldalán, hogy „szomorúan veszik tudomásul” az RMDSZ Maros megyei szervezetének azon döntését, hogy minden előzetes egyeztetést kizárva nevezték meg saját marosvásárhelyi polgármesterjelöltjüket a 2020-as önkormányzati választások alkalmából.Az elnök szerint természetesnek tartották volna, hogy előzetesen egyeztetnek velük a kérdést illetően, és azt is jó néven vették volna, ha az EMNP véleményét is kikérik ebben.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sajtóközleményben közölte, hogy Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének az elnöke a jelöltállítási folyamat minden racionális lépcsőfokát átugorva, minimális egyeztetéseket sem téve, büszkén jelentette be a véleménye szerinti marosvásárhelyi összmagyar jelöltet. Az EMNP jelezte, hogy a jelenlegi „jelöltállítási stand up-ot” méltatlannak érzik a város politikai-, egyházi- és civil szervezeteire nézve. Úgy gondolják, hogy az RMDSZ megyei vezetése azzal, hogy ráerőlteti akaratát a helyiekre, „súlyos hibát követ el”.

Soós Zoltán csütörtökön jelentette be, hogy ismét indul Marosvásárhely polgármesteri székéért és hogy ebben az RMDSZ egyöntetű támogatását is élvezi.

Az RMDSZ polgármesterjelöltje Facebook-bejegyzésében azt üzente a választóinak, hogy nem pusztán váltást, hanem rendszerváltást tűzött ki célul, és tudja, hogy minden politikai és civil szervezet támogatására szüksége van.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS