2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Daniel Zamfir szenátor a PSD parlamenti csoportjához csatlakozhat

2019. szeptember 23. 14:43, utolsó frissítés: 14:43

A Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti frakciójához csatlakozhat a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) képviselő szenátor, Daniel Zamfir.

Hétfői nyilatkozatában Zamfir rámutatott, amikor egy parlamenti csoport megszűnik, ahogyan az most az ALDE-frakcióval is történt, az érintett törvényhozóknak el kell dönteniük, hogy egy másik frakcióhoz csatlakoznak-e, vagy függetlenként folytatják tevékenységüket. „Függetlenként tevékenykedni számomra nem megoldás, mert én törvénytervezeteket szeretnék előterjeszteni, amelyeket aztán megszavaz a parlament, ezért a legkedvezőbb döntést fogom hozni, és valószínűleg csatlakozom a PSD-csoporthoz” - fogalmazott.

A szenátor ugyanakkor kiemelte, továbbra is az ALDE tagja marad, és kész megtenni bármit a párt megmentése érdekében. Hozzátette, az alakulatnak nem szabad letérnie arról az útról, amelyet eddig követett, továbbra is az alapvető emberi jogok és szabadságok védelméért, illetve a visszaélések ellen kell síkra szállnia. Zamfir szerint ugyanakkor „a legsürgősebb és legfontosabb döntés” az ALDE számára a Victor Ponta vezette Pro Romániával kötött szövetség felmondása kell hogy legyen. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS