2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ráduly Róbert „büszkén megy börtönbe”, ha arra ítélik

2019. szeptember 25. 13:22, utolsó frissítés: 13:23

Száz százalékosan ártatlannak vallja magát, és büszkén megy börtönbe, ha ez az ítélet születik - nyilatkozta Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda polgármestere, azt követően, hogy az ellene és Szőke Domokos alpolgármester ellen négy éve tartó korrupciós ügyében hétfőn délután tárgyalást tartottak a Maros megyei törvényszéken.

A Székelyhon beszámolója szerint az alpolgármester arra a bírói felvetésre, hogy ha az ítélet úgy hozza, vállalna-e közmunkát, azt válaszolta, igen.

A polgármestert és az alpolgármestert hivatali beosztással való visszaéléssel és hivatali gépjármű személyes célokra való használatával vádolják, továbbá Rádulyt azzal is, hogy a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a felújítására.

A portál szerint a vádlottak védőügyvédei hétfőn pontról pontra elemezték az ügyész által megfogalmazott vádakat, megcáfolták azokat, és hangsúlyozták, hogy védenceik nem követtek el törvénytelenséget.

A Székelyhon beszámolója szerint a csíkszeredai polgármester is szintén kielemezte és megcáfolta az ellene felhozott vádakat. A polgármester elmondta, eddig azt hitte, az igazságszolgáltatás úgy működik, ha valaki törvénytelenséget követ el, akkor az a bizonyítékok alapján megkapja a büntetését. Ehhez képest az ő ügyében 17 kötetnyi anyag gyűlt össze.

Ráduly a hivatali gépkocsi használatával kapcsolatos vádakra úgy reagált: pihenőszabadság ideje alatt, vagy családi utazásra soha nem használta azt, viszont az országban sokat utazik vele, hiszen polgármesterként jogában áll városi rendezvényekre, sport- és kulturális eseményekre járnia.

Az ügyben október 7-én várható ítélet. Máthé Attila ügyvéd a portálnak nyilatkozva elmondta: amennyiben bűnösnek találja a bíró a két elöljárót, megfellebbezik a döntést. (Székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS