2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DNS-vizsgálatok megerősítik, hogy a Dâmboviţa megyei kislány gyilkosa a holland állampolgár

2019. szeptember 26. 18:37, utolsó frissítés: 18:39

Az ügyészek megkapták a DNS-vizsgálatok eredményét a Dâmboviţa megyei Gura Şuţii településen elkövetett gyilkosság ügyében, és kiderült, hogy a helyszínen vett biológiai minták az ügyben gyanúsított, azóta meghalt holland állampolgártól származnak.

„A mai nap, szeptember 26-a folyamán a legfelsőbb ügyészség megkapta az előzetes DNS-vizsgálatok eredményeit, és bebizonyosodott, hogy a helyszínen vett biológiai minták a kislány szexuális bántalmazásával és meggyilkolásával gyanúsított holland állampolgártól származnak” - áll a legfőbb ügyészség honlapjára feltett közleményben.

Az ügyészség arról is tájékoztat, hogy az Interpol megerősítette: a férfi meghalt.

A rendőrség dokumentálja a holland állampolgár által elkövetett bűncselekményeket a legfelsőbb ügyészség koordinálása alatt, miután a sajtóban információk jelentek meg arra nézve, hogy a holland állampolgárt 2016-ban több ízben is rögzítették a biztonsági kamerák felvételei Iaşi-ban, és ez éppen abban az időszakban történt, amikor egy fiatal lány ellen állítólag szexuális erőszakot követtek el.

Az Országos Rendőr-főfelügyelőség (IGPR) csütörtöki közleményében rámutatott, hogy a Iaşi megyei ügy esetében a kamerák felvételei nyomán, amelyeket közzé is tettek, nem tudták azonosítani az elkövetőt, de most a rendőrség újraelemzi az összes kivizsgálást, amelyet ismeretlen elkövető ellen folytattak.

A legfelsőbb ügyészség az Agerpres hírügynökségnek kiküldött közleményben arról tájékoztat, hogy az intézmény átvett egy ügyet a iaşi-i bírósági ügyészségtől, amely szintén összekapcsolható a holland állampolgárral.

Az ügyészség szerint 2016. június 15-én indították el a bűnvádi eljárást abban az ügyben, amelyben egy Iaşi megyei 8 éves kislányt bántalmaztak szexuálisan, miután elrabolták.(agerpres)

Nyitókép: Antena 3

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS