2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ötezer lejre bírságolták Luiza Melencu édesanyját a biológiai mintaadás megtagadása miatt

2019. szeptember 26. 19:47, utolsó frissítés: 19:47

Ötezer lejre bírságolta az ügyészség az áprilisban eltűnt 18 éves lány, Luiza Melencu édesanyját, Monica Georgeta Melencut, miután az asszony nem volt hajlandó biológiai mintát szolgáltatni egy új DNS-vizsgálat elvégzéséhez - közölte az Agerpres hírügynökséggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT).

Az ügyészek most elővezetési parancsot kérnek a bíróságtól Monica Georgeta Melencu nevére.

A DIICOT szerdán közölte, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult segítségért Luiza Melencu ügyében, annak érdekében, hogy megállapítsák a lány DNS-profilját, és megrajzolják a feltételezett caracali gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai/viselkedési profilját.

Szerdai közleményében az ügyészség rámutatott, a teljes körű DNS-profil (azaz mind mitokondriális, mind kromoszomális genetikai vizsgálat elvégzése) megállapítására nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem. A Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) csak a kromoszomális genetikai vizsgálatot tudta elvégezni.

A DIICOT elküldte az FBI-nak a csontmaradványokat elemzés végett.

A DIICOT képviselői azt is nyomatékosítják, hogy a Luiza Melencu édesanyjával, Monica Georgeta Melencuval szemben foganatosított eljárások szoros kapcsolatban állnak a fent említett akcióval. Monica Georgeta Melencu ugyanis megtagadta a kérést, hogy biológiai mintákat vehessenek tőle az új genetikai vizsgálatok elvégzése érdekében.

Nyitókép: B1 TV

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS