2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jelentkezett hétfőn biológiaiminta-vételre Luiza Melencu édesanyja

2019. szeptember 30. 11:53, utolsó frissítés: 11:53

Jelentkezett hétfőn a bukaresti Országos Kriminológiai Intézetnél az áprilisban eltűnt Luiza Melencu édesanyja, Monica Georgeta Melencu, hogy biológiai mintát vegyenek tőle egy újabb DNS-vizsgálathoz.

A nő édesapja kíséretében utazott a fővárosba, a rendőrség által rendelkezésükre bocsátott autóval, majd megérkezett az intézethez a család ügyvédje, Tonel Pop is.

A Luiza Melencu ügyében nyomozó Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) múlt héten a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult többek között egy mitokondriális genetikai vizsgálat elvégzése érdekében is, erre ugyanis nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem. Az elmúlt hét elején a rendőrök jelentkeztek Monica Melencu házánál, hogy biológiai mintát vegyenek tőle az újabb vizsgálathoz, a nő azonban megtagadta a mintaadást. Néhány nappal később ugyanebből a célból beidézték a DIICOT-hoz, de nem jelent meg az ügyészségen, ezért ötezer lejes bírságot róttak ki rá. Pénteken elővezetési paranccsal mentek érte a rendőrök és csendőrök, de mind az asszony, mind az apja rosszul lettek, kórházba kellett szállítani őket. Szombat reggel végül Monica Melencu közölte, beleegyezik abba, hogy biológiai mintát vegyenek tőle azzal a feltétellel, hogy mintavételkor legyen jelen a család ügyvédje, illetve hogy a nyomozó hatóságok biztosítsák a szállítását Bukarestbe, mert nincsenek anyagi lehetőségei arra, hogy a fővárosba utazzon.

Az Alexandra Măceşanu meggyilkolásával gyanúsított Gheorghe Dincă a kihallgatások során azt mondta, hogy ő ölte meg Luiza Melencut is. A DIICOT Caracal közelében talált is emberi csontmaradványokat, amelyekről kimutatták, hogy egy 15-19 év közötti nőtől származnak, de nem Alexandra Măceşanutól. A DNS-vizsgálattal most azt szeretnék kideríteni a hatóságok, hogy a csontok Luiza Melencutól származnak-e. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS