2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új mentőt vásárolna a Mauer Alapítvány, hogy továbbra is ingyenesen segíthessen a rászorulókon

2019. október 04. 17:45, utolsó frissítés: 17:45

Segítséget kér a Szatmárnémeti Mauer Alapítvány egy új mentőautó megvásárlásához, amellyel továbbra is ingyenesen szállíthatják a rászorulókat és szerény anyagi körülmények között élőket az egészségügyi intézményekbe.

Az alapítványnak hozzávetőlegesen 20 ezer euróra lenne szüksége ahhoz, hogy egy olyan modern mentőautót szerezzen be, amely rendelkezik többek között defibrilátorral és modern orvosi eszközökkel is, ezek ugyanis hiányoznak abból a menőautóból, amelyet jelenleg is használ az alapítvány.

Forrás: Szatmári Friss Újság Forrás: Szatmári Friss Újság


A jelenlegi mentőautóban lévő hordágy minden gödörnél vagy élesebb kanyarnál kileng, a felszerelése elavult, ezért egy korszerűbb, újabb járműre szeretnék cserélni, írja a Szatmári Friss Újság. A lap szerint az új mentőautóra továbbá azért lenne égető szükség, mert hétről hétre folyamatosan futnak be kérések az alapítványhoz, amelyben gyors segítséget kérnek olyan betegek szállításához, akik nehezen megközelíthető településeken élnek.

Mauer Róbert, aki 1997-ben hozta létre az alapítványt az újság szerint az elmúlt évben rengetegszer segített : ingyenes vércukorszint- és vérnyomásméréssel, tartós élelmiszerekkel, ünnepi ajándékokkal, játékokkal, ruhákkal és egyéb adományokkal a rászorulóknak. A most lecserélésre váró mentőautóval pedig számtalan alkalommal oldotta meg olyan idős betegek ingyenes szállítását különböző egészségügyi intézményekbe, akik nem engedhették meg anyagilag, hogy erre szakosodott magáncég szolgáltatását vegyék igénybe.

Az alapítványnak az alábbi számlaszámokon lehet anyagi támogatást felajánlani:

Trasilvania Bank:

Lej: RO60BTRL03101205K39281XX
Dollár: RO84BTRL03102205K39281XX
Euró: RO35BTRL03104205K39281XX

A kedvezményezettnél (Beneficiar) fel kell tüntetni, hogy Fundaţia Maurer. Az alapítványról és a gyűjtésről további információkat ITT és a fundatiamaurer.eu honlapon találhatnak az érdeklődök. (Szatmári Friss Újság/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS