2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor Băsescuról: „Nem bízom Petrovban”

2019. október 07. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

A PNL azokra a pártokra építi fel sikerét a bizalmatlansági indítvány elfogadása után, akiknek a „vérükben van az árulás” - nyilatkozta Traian Băsescu. Az egykori államfő szerint ezek a pártok az RMDSZ, az ALDE és a Victor Ponta vezette Pro Románia párt, akiknek a vezetői mindig is elárulták a szövetségeseiket.

„Kérdem én, ha sikerrel jár a bizalmatlansági indítvány, hogyan fognak egyezkedni ezek a gazemberek” - nyilatkozta Băsescu a három politikai alakulat elnökére célozva.

A PMP egykori elnöke szerint a sikeres bizalmatlansági indítványnak egyébként Victor Ponta lesz majd a legnagyobb nyertese, aki ezzel a maga oldalára tudja állítani a PSD-s politikusok nagy részét.

Băsescu kijelentéseire a hétvégén egy Aradon tartott sajtótájékoztatón reagált Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki elmondta, hogy nem bízik meg abban a személyben, aki tíz évig volt Románia elnöke, és akiről utólag bebizonyosodott, hogy besúgó volt.

„Nem bízom Petrovban”- jelentette ki az RMDSZ elnöke, utalva arra, hogy a bukaresti fellebbviteli bíróság döntése szerint Traian Băsescu annak idején együttműködött a Szekuritátéval, amelynek jelentéseket írt.

Kelemen Hunor azt nyilatkozta, hogy ősszel mindenki javasolt egy paktumot – nyilván politikai célból.

„Szerintem ebben az időszakban, az államelnök-választás előtt csak egyetlen dologban kellene megállapodnia minden jelöltnek. Meg kell egyeznünk abban, hogy személyek elleni támadások és sértések nélküli kampányt folytatunk, és megpróbáljuk visszaadni a társadalomnak a bizalmát a politika, közélet iránt. Beszéljünk jövőképről, arról, hogy milyen országot akarunk”- nyilatkozta az RMDSZ elnöke.

A parlament október 10-én csütörtökön tart majd szavazást a Viorica Dăncilă miniszterelnök és kormánya ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról, amelyet 237 törvényhozó írta alá. Amennyiben a parlament két házának együttes szavazásán 233 támogató szavazat összegyűl, a bizalmatlansági indítvány sikerrel jár és a Dăncilă-kabinet megbukik.

Az RMDSZ korábban már többször is jelezte, hogy a 30 képviselője és szenátora aláírta a bizalmatlansági indítványt és meg is fogja szavazni. (hírszerk.)

Nyitókép: Știrile PRO TV

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS