2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhalasztották az ítélethirdetést a csíkszeredai polgármester korrupciós perében

2019. október 07. 17:50, utolsó frissítés: 17:51

Elhalasztotta a Maros Megyei Törvényszék az ítélethirdetést abban a perben, amelyben hivatali beosztással való visszaéléssel és hivatali gépjármű személyes célok használatával vádolják, továbbá azzal is, hogy a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a felújítására.

A legutóbbi tárgyaláson a polgármester ügyvédei arról számoltak be, hogy pontról pontra elemezték az ügyész által megfogalmazott vádakat, megcáfolták azokat, és hangsúlyozták, hogy védenceik nem követtek el törvénytelenséget.

A polgármester akkor azt mondta, eddig azt hitte, az igazságszolgáltatás úgy működik, ha valaki törvénytelenséget követ el, akkor az a bizonyítékok alapján megkapja a büntetését. Ehhez képest az ő ügyében 17 kötetnyi anyag gyűlt össze.

Ráduly a hivatali gépkocsi használatával kapcsolatos vádakra úgy reagált: pihenőszabadság ideje alatt, vagy családi utazásra soha nem használta azt, viszont az országban sokat utazik vele, hiszen polgármesterként jogában áll városi rendezvényekre, sport- és kulturális eseményekre járnia.

Az ügyben október 22-én várható ítélet. Ráduly száz százalékosan ártatlannak vallja magát, de legutóbb azt mondta, hogy "büszkén megy börtönbe, ha ez az ítélet születik". Ezt a bíróság azon kérdésére mondta válaszul, hogy elfogdna-e közmunkát, amennyiben vétkesnek találnák a vádpontokban. Mellette vádlott még Szőke Domokos alpolgármester (ő amúgy elfogadna közmunkát), az eljárás ellenük pedig már négy éve tart. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS