2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felmentette a legfelsőbb bíróság Markó Attilát abban az ügyben, amelyben előzőleg öt év letöltendőre ítélték

2019. október 08. 17:15, utolsó frissítés: 17:16

Felmentette kedden a legfelsőbb bíróság Markó Attilát, az RMDSZ volt parlamenti képviselőjét és a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának volt tagját abban az ügyben, amelyben tavaly alapfokon öt év letöltendő börtönre ítélték.

Ugyanebben a bűnvádi perben többek között elítélték Horia Georgescut, a Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) volt elnökét négy év letöltendő börtönbüntetésre és Theodor-Cătălin Nicolescu volt parlamenti képviselőt is, aki a restitúciós bizottság volt alelnöke. Utóbbi 9 év és 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.A Mediafax azt írja, hogy most a legfelsőbb bíróság Horia Georgescut felmentette, Theodor-Cătălin Nicolescut nem, az ő ítéletén enyhítettek, nyolc év letöltendőt kapott.

Markót 2014-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azért, mert tagja volt annak a visszaszolgáltatási bizottságnak, amely visszaszolgáltatta a Székely-Mikó Kollégiumot. A képviselőt akkor a kollektív felelőssége elve alapján más ügyekben is megvádolták, és ő Magyarországra távozott. Jelenleg nemzetközi körözés van érvényben ellene.

Cikkünk frissül.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS