2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korodi a képviselőházban szólalt fel a székelyföldi hadgyakorlat ellen

2019. október 08. 17:51, utolsó frissítés: 17:51

Politikai nyilatkozatban nehezményezte Korodi Attila ar Concordia 19 elnevezésű hadgyakorlata kiválasztott helyszínt október 8-án, a parlament alsóházában.

Az RMDSZ törvényhozója kifejtette, hogy ezzel Románia megfélemlíti és szakadárokhoz hasonlítja a magyar közösséget: „ezzel az akcióval Románia nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti a magyar közösséget. A hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője nyilatkozataiban párhuzamot von a Grúziában vagy Ukrajnában történt háború és Székelyföld között. Ezért joggal tesszük fel a kérdést: Románia közepén valóban szakadár mozgalmakra számítana a román kormány?”

Korodi Attila rámutatott arra, hogy a hadgyakorlat helyszínének kiválasztása félresikerült, rossz üzenet a magyar közösség felé. Ez azt bizonyítja, hogy Románia nem bízik a magyar közösségben. Veszélyforrásként tekint azokra az állampolgárokra, akik adót és illetékeket fizetnek, és hozzájárulnak Románia fejlődéséhez.

„Románia EU-s és NATO-tagország. A párbeszéd mellett kötelezte el magát a többség és kisebbség viszonyának rendezésében, az ilyen jellegű üzenetek egyértelműen bizonyítják, hogy Románia nem tiszteli a magyar közösséget, nem tekint bennünket egyenrangú állampolgároknak. Meggyőződésem, hogy Hargita és Kovászna megyében gazdasági befektetésekre, a gazdaságot elősegítő és támogató törvényekre van szükség, nem megfélemlítést szolgáló hadgyakorlatokra”- monda el felszólalásában az RMDSZ-es politikus. (közlemény/hírszerk)

Nyitókép: RMDSZ.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS