2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pintea „titokzatos” páciensekkel kémleli ki a szabálytalanságokat a kórházakban

2019. október 09. 17:54, utolsó frissítés: 17:55

Továbbra is felhasználja az „inkognitóban levő páciensek" módszert a kórházakban uralkodó helyzet felmérésére, bármiféle, nem csak a csúszópénzhez köthető szabálytalanság felfedezésére, jelentette ki Sorina Pintea egészségügyi miniszter szerdán, Temesváron.

„Folytatjuk. Jelenleg 14 ilyen »titokzatos« páciensünk van. Még nem tudom mi áll az általuk írt jelentésekben, de ezzel a módszerrel több dolgot igyekszünk ellenőrizni, beleértve a higiéniai körülményeket" – fejtette ki Pintea sajtótájékoztatóján.

Rámutatott, ugyanezeket a dolgokat ellenőrízte ő is a be nem jelentett kórházlátogatásain, amelyeket idő hiányában jelenleg felfüggesztett, de majd folytatni fog.

Az egészségügyi személyzet viselkedését is ellenőrzik, illetve azt is, hogy hogyan viszonyulnak a páciensek és a hozzátartozók a személyzettel, mivel mindkét fél viselkedését fel kell mérni és elemezni kell.

„Nem történtek újabb elbocsátások, mivel, ha lettek volna súlyos esetek, valószínűleg azonnal jelentették volna. De folytatjuk ezt az eljárást, mivel szerintem amennyiben a munkaköri leírásban szereplő feladatokat teljesítik az alkalmazottak, senkinek nem lesz gondja" – mondta az egészségügyi miniszter, hozzátéve, kölcsönös tiszteletnek kell lennie az orvosi személyzet, a páciens és a hozzátartozó között.
(agerpres)
Nyitókép: gov.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS