2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A védelmi miniszter szerint idegen entitások veszélyeztetik Romániát

2019. október 09. 18:40, utolsó frissítés: 18:45

Idegen entitások veszélyeztetik Románia stratégiai biztonsági érdekeit – jelentette ki szerdán Gabriel Leş védelmi miniszter, aki nem titkolta, hogy konkrétan a holland Damen társaságra gondol, amely – a tárcavezető szerint – „megpróbálja megakadályozni a multifunkcionális korvettek szerződésének odaítélését".

A tárcvezető Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a külföldi cégek valóságos „jogi háborút" indítottak Románia ellen, amely az „ellenfél kifullasztásra játszik". Felhívta Hollandia figyelmét arra, hogy túl azon, hogy megakadályozta az ország felvételét a schengeni övezetbe, a haderő-fejlesztési program blokkolásával „túl messzire ment".

Leş nehezményezte, hogy a holland Damen vállalat, amelynek a bíróság elutasította keresetét, amellyel azt akarja megakadályozni, hogy odaítéljék a multifunkcionális korvettek gyártását bejelentette, hogy fellebbezni fog, ilyenformán – jóllehet Románia politikai konszenzussal hazai össztermékének két százalékát védelmi kiadásokra fordítja – mégis „veszélybe kerülhetnek az ország stratégiai biztonsági érdekei".
(agerpres)
Nyitókép: rumaniamilitary.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS