2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az MPP országos alelnöke azt állítja, hogy ő nem írta alá a Mezei János lemondását szorgalmazó nyílt levelet

2019. október 10. 20:00, utolsó frissítés: 20:00

A Transindexhez eljuttatott közleményében azt írja Simon Csaba, a Magyar Polgári Párt országos alelnöke, hogy ő nem írta alá azt a nyílt levelet, amely lemondásra szólítja fel a Magyar Polgári Párt elnökét, Mezei Jánost, sőt annak a levélnek a nyilvánosságra hozatalát sem támogatja.

Az MPP országos alelnöke azt állítja, hogy a nyílt levél szerkesztői és nyilvánosságra hozói félretájékoztatták őt annak szándékáról, és így jogtalanul használták fel személyét annak megerősítésére.

„Továbbra is támogatok minden olyan szándékot, amely hozzájárul az MPP-n belüli konfliktusok megoldásához, de ennek helye nem a nyilvánosság előtt, hanem a párt berkein belül kell történjen”- írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében a párt országos alelnöke.

Ahogyan arról beszámoltunk mi is szerdán, az MPP több prominense is lemondásra szólította fel Mezei János pártelnököt. Okként azt jelölték meg, hogy a párt vezetősége nemrégiben éppen azokat „állította a vádlottak padjára, akik ez elmúlt időszakban eredményeket mutattak fel, a nemzetpolitika koordinátái szerint képviselték a pártot, illetve a szabálytalanságokra hívták fel a figyelmet”.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Mezei János pártelnököt is, aki közölte, hogy nem mond le, és nem is fél a párton belüli szakadástól. A pártelnök akkor úgy értékelte, hogy külső erők, például az RMDSZ bomlasztják a pártot, és ezzel a jobboldalt.

A Mezei János lemondását követelő nyílt levelet többek között olyan személyek is aláírták, mint Bíró Zsolt és Kulcsár-Terza József parlamenti képviselők, Pethő István választmányi elnök, Csáki Attila, a Kovászna megyei, Horváth Zoltán, a Kolozs megyei és Rákossy Botond, az MPP Hargita megyei szervezet elnökei. A Mezei lemondását követelő nyílt levél aláírói között akkor szerepelt Simon Csaba országos alelnök neve is. (hírszerk/közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS