2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu elfogadna még egy kormányfői kinevezést az államelnöki választások után

2019. október 12. 16:56, utolsó frissítés: 16:56

Elfogadna még egy kormányfői kinevezést az államelnöki választások után Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Ezt maga az ALDE-elnök jelentette ki egy szombaton tartott sajtótájékoztatón, arra a kérdésre válaszolva, hogy számításba veszi-e annak lehetőségét, hogy 2020-tól Románia kormányfője legyen.

'Amíg vissza nem vonulok a politikától, nem fogok nemet mondani erre. Úgy vélem, hogy olyan tapasztalattal rendelkezem, amely hasznos lehet, de természetesen, ezt a választóknak is így kellene gondolniuk' - mondta Tăriceanu.

Bár ugyanazt az államelnökjelöltet támogatják, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) és a Pro Románia pártnak nem talál a jövendőbeli kormányról alkotott elképzelése, mivel előbbi kizárja egy olyan kormány támogatását, amelyben jelen vannak a szociáldemokraták is, utóbbit azonban 'elfogta a PSD iránti vágy', jelentette ki szombaton Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök.

'A Pro Romániával együttműködünk, hogy Diaconut támogassuk. Közös projektünk van Diaconuval, azonban az kétségtelen, hogy nem talál a jövendőbeli kormányról alkotott elképzelésünk, mivel látom, hogy a Pro Románia olyan kormányt akar, amelyben ismét jelen lenne a PSD, mi pedig csak most váltunk el a PSD-től, elegünk van belőlük, de őket elfogta irántuk a vágy (...) Nem hiszem, hogy Iohannis rábízná még egyszer a kormányalakítás mandátumát egy olyan alakulatra, amelyben a PSD főszerepet játszik' - jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu az ALDE nagyszebeni székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón csak az ALDE Szeben megyei szervezetének tagjai vettek részt, míg a Pro Románia párt képviselelői Nagyszeben főterén voltak Mircea Diaconu államelnökjelölttel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS