2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: háborúban állunk a PSD-vel

2019. október 13. 19:17, utolsó frissítés: 19:17

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) háborúban áll a Szociáldemokrata Párttal (PSD), jelentette ki Klaus Johannis államelnök vasárnap, és azt üzente a liberálisoknak, hogy ne becsüljék alá a szociáldemokratákat.

"Valamely ország, állam újjáépítéséről általában háború után beszélnek. És tudják miért? Mi háborúban vagyunk a PSD-vel. De miért? Azért mert, mi, ti, liberálisok, velem együtt a béke, az építkezés emberei vagyunk, akik fejleszteni akarjuk Romániát. Miért bocsátkoztunk háborúba? Emlékeznek még, hogyan nyerte meg a választásokat a PSD szép ígéretekkel, majd már első naptól kezdődően elkezdte támadni Romániát és a románokat, elkezdték támadni az igazságügyet, és mi, én si, ti is, szembeszálltunk velük. (...) Rokonokat és barátokat ültettek be vezető pozíciókba a közigazgatásba, oktatásba, egészségügybe, és nem álltak le" - fejtette ki Johannis a nyugati régióban található liberális fiókszervezetek Temesváron szervezett ülésén.

"Azért vagyunk háborúban, mivel valakinek a románok pártját kellett fognia, és meg fogjuk nyerni ezt a háborút" - fűzte hozzá Johannis.

Hangsúlyozta, a PSD "még mindig" nagyon erős ellenfél, amelyet nem szabad alábecsülni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS