2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis megígérte, hogy nem lesznek nyugdíj- és bércsökkentések

2019. október 14. 10:08, utolsó frissítés: 10:08

Klaus Johannis államelnök azt üzente vasárnap a liberálisoknak, hogy álljanak készen a kormányzásra.

„A bizalmatlansági indítvány átment, a románok megkönnyebültek, de előttetek egy nagyon, nagyon nehéz időszak áll. (...) Álljatok készen a kormányzásra! Ez az időszak nagyon nehéz lesz, mert a PSD még mindig ott van, a PSD-nek van a legtöbb parlamenti képviselője a parlamentben, a PSD tartja ellenőrzése alatt az ország megyéinek a többségét. A PSD-nek van jelenleg a legtöbb polgármestere az országban, de remélem, hamar túllépünk ezen a szinten. (...) Átmeneti kormánnyal fogtok kormányozni. Ez világos. Ezt azonnal bejelentettem a tanácskozások első fordulója után” - mondta Johannis a nyugati régió liberális fiókszervezeteinek Temesváron szervezett ülésén.

Figyelmeztette ugyanakkor a liberálisokat, hogy a Szociáldemokrata Párt támadni fogja őket.

„Mindenki támadni fog titeket a szociáldemokratákkal az élen, és ne higgyétek, hogy ők könnyedén átadják a hatalmat. Nem fogják. Már elkezdtek ijesztgetés gyanánt hazugságokat hinteni, és én most, hogy az első nagy hazugságot megcáfoljam, kijelentem nektek és minden román állampolgárnak: Nem lesznek nyugdíj- és bércsökkentések!” - fejtette ki Johannis.

Hozzáfűzte, szerinte a PSD megpróbál majd mindenféle akadályokat gördíteni a PNL útjába, kezdve attól, hogy megpróbálja bojkottálni a bizalmi szavazást a parlamentben az új kormány esetében, de a liberálisoknak készen kell állniuk a harcra, arra, hogy végre elkezdődhessen Románia újjáépítése. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS