2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A román ultrák az északírek elleni meccsen is a magyarokat akarták kikergetni az országból

2019. október 15. 14:38, utolsó frissítés: 14:38

Hétfő este játszott egymással a román és az északír U21-es labdarúgó válogatott. A mérkőzés után a román labdarúgó szövetségnek (FRF) feltehetőleg újabb szankciókra kell számítania, mivel a mérkőzés alatt rendszeresek voltak az idegengyűlölő, xenofób megnyilvánulások a román szurkolók, ultrák részéről, írja a gsp.ro .

A mérkőzés alatt számos alkalommal elhangzott a román focimeccsekről hírhedtté vált „Afară, afară cu ungurii din țară” (Kifelé, kifelé a magyarokkal az országból) szurkolói rigmus is. A mérkőzést egyébként simán nyerték 3-0-ra a románok.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is agresszív idegengyűlölet jellemezte a román labdarúgó válogatottak és labdarúgó klubok drukkereit, akik ellenségesen viszonyultak a magyar szurkolókhoz és játékosokhoz, és úgy általában a magyarokhoz.

A román felnőtt válogatottnak például ma (kedden) zárt kapuk mögött kell játszania a Norvégia elleni Eb-selejtezőjét, amiért a szurkolóik a korábbi, Spanyolország és Málta elleni meccseken is magyarellenes rigmusokat skandáltak. (gsp.ro/hírszerk)

Nyitókép: gsp.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS