2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ion Ţiriac: Remélem, hogy a román tenisz nem jut a szertorna sorsára

2019. október 15. 17:49, utolsó frissítés: 17:52

Ha én lennék a sportminiszter, a kormányülésen felállnék az asztalra, és le nem szállnék onnan, míg a bruttó hazai termék (GDP) legalább egy százalékát nem fordítanák sportra - jelentette ki Kolozsváron Ion Ţiriac, aki szerint a román sport nagyon kevés állami támogatást kap.

Az egykori kiváló teniszező azt mondta, hogy "nem szeretné, ha a tenisz a szertorna sorsára jutna", és úgy véli: súlyos gond, hogy "a sport senkit nem érdekel".

"Felelősségem teljes tudatában kijelentem, a kommunista korszakban jobb volt a sport, jobb volt az oktatás, az összes szörnyű korlátozásokkal együtt. (...) Az Ifjúsági és Sportminisztérium költségvetése a román állam költségvetésének 0,0048%-a. Ha holnap reggel engem neveznének ki sportminiszternek (...), az első kormányülésen felállnék az asztalra, és le nem szállnék onnan, míg a hazai össztermék legalább egy százalékát nem fordítanák a sportra" - nyilatkozta Ţiriac egy Ilie Năstaséval és Simona Haleppel közösen tartott sajtóértekezleten.

Simona Halep, Ion Ţiriac és Ilie Năstase egy kolozsvári eseményenen vettek részt, amelyet a Román Teniszszövetség és a Winners Sportklub szervezett, és amelynek célja a tenisz népszerűsítése a gyermekek körében.

Az eseményen jelen volt mintegy 200, 3 és 7 év közötti gyerek, akikkel a három teniszező ütögetett néhány labdát.

"Remélem, hogy ezek a gyerekek megszeretik a teniszt, hogy minél több bajnokunk legyen a jövőben, ezt szeretném támogatni" - indokolta részvételét Simona Halep.

Egyébként Emil Boc, Kolozsvár polgármestere is köszöntötte Simona Halep teniszcsillagot. A hivatalos oldalán megtalálható Facebook bejegyzés szerint Halep elfogadta a Kolozsvár díszpolgára címet.


(agerpres)

Nyitókép: Simona Halep Facebook oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS