2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: Románia felkészült egy női államfőre

2019. október 16. 18:45, utolsó frissítés: 18:45

Románia felkészült egy női államfőre, és az Európai Unió és a NATO tagjaként mindig nyitott volt, és ezt be is fogja bizonyítani a november 10-i államelnök-választás alkalmával - mondta szerdán Feteşti-en Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje.

"Azt hiszem, Románia felkészült egy női államfőre, mert amint tudjuk, minden családban a nő az, aki igazgatja az otthoni ügyeket, a nő foglalkozik a háztartással, gondoskodik a férjéről, a gyerekeiről, a szüleiről. Azt hiszem, a női államelnök tekintetében is gondolkodhatunk hasonlóképpen, aki az ország állampolgárait saját családtagjaiként kezeli, és egyensúlyt, egységet teremt ebben a nagy családban, felszámolja a széthúzást, és természetesen dolgozik, ahogy egy nő dolgozik a családban, folyamatosan dolgozik" - mondta Dăncilă.

Arra a kérdésre, miért gondolja úgy, hogy Romániának női elnökre volna szüksége, azt felelte, hogy a lakosságnak egyensúlyra, egyetértésre és olyan emberre van szüksége, aki együttérez és párbeszédet folytat az állampolgárokkal. Az utóbbi időben ugyanis az államelnökök nem tartották fontosnak az emberekkel való párbeszédet, a nyugalmat és a békességet, ellenkezőleg. Emiatt Románia megosztottá vált - vélekedett a PSD jelöltje.

Azt is kifejtette: most, miniszterelnöki mandátuma végén nyugodtan néz az emberek szemébe, mert egyetlen olyan döntést sem hozott, amely ellenük irányulna.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS