2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kolozsvári városháza megvásárolja az első, szociális lakásnak szánt ingatlant a szabadpiacról

2019. október 16. 18:21, utolsó frissítés: 18:21

Elfogadta a kolozsvári városi tanács szerdai ülésén azt a határozatot, amellyel a városháza megvásárolja az első, szociális lakásnak szánt ingatlant a szabadpiacról, 94.000 euróért.

Kolozsvár városi tanácsa 2019 júniusban hozott határozatot, amellyel engedélyezi a közbeszerzési eljárás kiírását szociális lakásoknak szánt ingatlanoknak szabadpiacról való megvásárlása érdekében.

Egyetlen ajánlat érkezett, egy családé, amely egy Monostor negyedi, 4 szobás, közel 80 négyzetméteres lakást akar eladni a polgármesteri hivatalnak. Az eladóval való megállapodás értelmében a végső összeg 94.000 euró, a lakást a fizetést követően 30 napon belül adják át a jelenlegi tulajdonosok, nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek szerdán városházi források.

Emil Boc polgármester elmondta, a városházának 2 millió euró áll a rendelkezésére, hogy szociális lakásoknak szánt ingatlanokat vásároljon a szabadpiacról, ehhez pedig még hozzáadódik 500.000 euró a lakásbérek fizetésére.

"A polgármesteri hivatal 31 családot támogat már a lakásbérrel. A parlamenti képviselőknek ki kellene dolgozniuk egy törvénytervezetet, amely lehetővé tenné a metropoliszövezetből való ingatlanvásárlást is" - tette hozzá Boc.

A kolozsvári önkormányzat évente átlagban 15 szociális lakást utal ki, míg a kérések száma 400 körül mozog.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS