2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Részletek derültek ki a máramarosi erdész meggyilkolásáról

2019. október 17. 14:37, utolsó frissítés: 14:37

A Máramaros megyei erdészeti hivatal egyik erdészét megölték szerda este Kohóvölgy erdészeti kerület területén, miközben megpróbált megakadályozni egy törvénytelen fakivágást, tájékoztatott csütörtöki közleményében a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság.

Az első információk szerint Liviu Pop erdészt halálos lövés érte, egy völgyben hagyott holttestén pedig több külsérelmi nyom van. A máramarosi törvényszék ügyészei és a rendőrök a helyszínen vizsgálódnak.

Liviu Pop 30 éves volt, hét éve állt alkalmazásban a Máramaros megyei erdészeti hivatalnál, felesége és három gyermeke volt.

A helyszínre Gheorghe Mihailescu, a Romsilva vezérigazgatója is kiszállt.

Ez már a második eset, hogy a Romsilva egyik alkalmazottját meggyilkolják szolgálata gyakorlása közben: egy hónappal ezelőtt a Iaşi megyei erdészeti hivatal Paşcani erdészeti körzetének alkalmazottját, Răducu Gorcioaiát ölte meg három, illegális fakivágás közben meglepett személy.

Az elmúlt öt évben sok támadás érte az illegális fakivágások megelőzésén munkálkodó erdészeket. 2014 és 2018 között 168 esetet regisztráltak, az év eleje óta pedig 16 ilyen eset történt, mutat még rá a Romsilva közleménye.(agerpres)

Nyitókép: ziarmm.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS