2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A közlekedési miniszter állítólag a bizalmatlansági indítvány napján késleltetni akarta a belföldi repülőjáratokat

2019. október 17. 19:38, utolsó frissítés: 19:43

Mădălina Mezeit néhány napja leváltották a Román Légiközlekedési Vállalat (TAROM) éléről, erre fel kiállt a sajtó elé, és azt monda, azért bocsájtották el, mert nem volt hajlandó a bizalmatlansági indítvány napján a belföldi járatokat késleltetni. Mezei azt mondja, mindezt a közlekedésügyi miniszter, Răzvan Cuc kérte tőle, aki így akarta elérni, hogy ellenzéki képviselők és szenátorok időben Bukarestbe jussanak.

“Azt mondta, hogy az emberek mennek a bizalmatlansági indítványra, és találjak ki valamilyen technikai problémákat” -mondta Mezei. “Nem értette meg, hogy nekem erre nincs hatásköröm, mert a pilóták szabad emberek, akik nem az igazgató döntéseit követik” -mondta Mezei, ezzel kvázi azt állíva, hogy ő akár meg is csinálta volna, amit Cuc kért, csak éppen nem állt a hatáskörében.

“Én nem vagyok politikailag elkötelezett, bíztam néhány emberben, akik szakmailag ellenőriztek, a huszonkét éves karrierem a névjegykártyám. Azért neveztek ki, hogy megmentsem a vállalatot” - mondta közvetlenül ezután a volt igazgató.

A Tarom igazgatótanácsa kedden döntött Mezei menesztéséről, aki mindössze január óta töltötte be ezt a tisztséget. Mezei elmondta, ledöbbent, amikor felhívták, hogy összeül a tanács, hogy őt lemondassák.

Az esetet aztán Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök is felemlegette, hitelt adva a volt igazgató szavainak, mondván, hogy ez a szóbeszéd járja a Taromon belül is.

A vádakra reagált Răzvan Cuc, a közlekedési miniszter is. Aki azt mondta, “úgy látszik, a volt igazgató nem értette meg, hogy amennyiben nem teljesítesz, nem tarthatod meg az állásodat”.

Cuc nem érti, hogy Mezei hogyan mondhatja ezeket, hiszen ő Tarom szerkezeti átalakításával volt megbízva, és ezt nem végezte el. “Ha valaki ilyet kért volna tle, akkor akkor kellett volna nyilvánosságra hoznia. Az igazgató asszony mostanáig várt, remélve, hogy áldozatként állíthatja be magát, és visszatérhet a pozíciójára valakinek a támogatásával. Nem érti meg, hogy a munka megtartása csak a teljesítményről szól, és nem háttérjátszmákról. Ha jól tudom, amikor elbocsátották, semmit nem tudott felhozni védelmére” -mondta a miniszter. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS