2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea kérte az ellene hozott ítélet semmissé nyilvánítását

2019. október 18. 14:57, utolsó frissítés: 14:57

Semmisségi kérelemmel fordult Liviu Dragnea a legfelsőbb bírósághoz, kérve a fiktív alkalmazások miatt kiszabott, három és fél év szabadságvesztésről szóló ítélet eltörlését.

A legfelsőbb bíróság honlapja szerint a semmisségi kérelmet pénteken iktatták, egyelőre nincs adat arra vonatkozóan, hogy a per mikor kezdődik el. Az sem derült ki egyelőre, hogy milyen indokokra hivatkozva kéri Dragnea a jogerős ítélet semmissé nyilvánítását.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökét, Liviu Dragneat május 27-én ítélte jogerősen 3 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre a legfelsőbb bíróság hivatali visszaélésre való felbujtás miatt a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében.

A vád szerint Dragnea befolyásával elérte, hogy a Teleorman megyei PSD két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza és rendszeres havi bért fizessen nekik, úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén és semmiféle tevékenységet nem végzett ott.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS