2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elfogadhatatlan, hogy egy miniszter kérje a repülőjáratok akadályoztatását Dan Barna szerint

2019. október 18. 19:14, utolsó frissítés: 19:15

Elfogadhatatlannak nevezte Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, hogy egy miniszter kérje a TAROM légitársaság vezetőségét a repülők közlekedésének megakadályozására, hogy a parlamenti képviselők ne jussanak el időben Bukarestbe, a bizalmatlansági indítványról döntő szavazásra.

A Nemzeti Liberális Párt elnöke, Ludovic Orban ugyanis korábban azt nyilatkozta, hogy egyes TAROM-alkalmazottak szerint a légitársaság igazgatóját, Mădălina Mezeit azért menesztették tisztségéből, mert megtagadta annak a kérésnek a teljesítését, hogy a bizalmatlansági indítvány napján „tartsa a földön a repülőket", és így akadályozza meg, hogy több mint húsz parlamenti képviselő Bukarestbe tudjon utazni az ország különböző pontjairól.

A médiában később olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint Mezei megerősítette a hírt. A TAROM viszont arról adott ki közleményt, hogy a légitársaság igazgatótanácsa azért vonta vissza Mădălina Mezei ügyvivő igazgatói megbízatását, mert az igazgató nem teljesítette a szerződésében foglaltakat.

A hírt kommentálva Răzvan Cuc leváltott közlekedésügyi miniszter azt írta a Facebookra, hogy Mădălina Mezeinek a TAROM átszervezése lett volna a feladata, és nem az, hogy a válallat bizonyos érdekcsoportjainak kezére játsszon.

Ludovic Orban pénteken megerősítette: információi voltak arról, hogy Răzvan Cuc közlekedésügyi miniszter azt kérte a TAROM igazgatójától, hogy a bizalmatlansági indítványról döntő parlamenti szavazás napján ne engedje felszállni a repülőket, hogy az ellenzéki törvényhozók ne juthassanak el Bukarestbe.

„Tudják, hogy közlekedésügyi miniszter voltam, ismerek TAROM-alkalmazottakat, akik azt mondták, tudnak erről a súlyos, törvénytelen, felelőtlen kérésről, amelyet Cuc miniszter intézett a TAROM igazgatójához, hogy tartsa a földön a Iaşi-ból, Temesvárról és Kolozsvárról induló járatokat. Akármit mond Cuc, szél fúvatlan nem indul" – mondta Orban, aki szerint állítását alátámasztja, hogy a bizalmatlansági indítvány megszavazása után Cuc miniszter menesztette a TAROM légitársaság igazgatóját.

Dan Barna USR-elnök pénteken az ügy kapcsán úgy nyilatkozott: a kérdéses napon a parlamenti képviselők végül eljutottak a szavazásra, de ez az eset is azt bizonyítja, hogy a Dăncilă-kormánynak és a PSD-nek távoznia kell Románia éléről, hiszen elfogadhatatlan, hogy egy miniszter kérje a repülőjáratok akadályoztatását.

Viorica Dăncilă leváltott miniszterelnök elrendelte, hogy a hivatalához tartozó ellenőrző bizottság vizsgálja ki az ügyet a közlekedésügyi minisztériumnál és a légitársaságnál.
(agerpres)
Nyitókép: 2daynews.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS