2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

L. Orban szerint a PSD bojkottra készül, hogy hatalmon maradjon

2019. október 19. 17:35, utolsó frissítés: 17:43

Jövő héten szerdán és „amennyiben szükséges”, csütörtökön folytatódnak a kormányalakítást előkészítő tárgyalások a pártok képviselőivel - jelentette ki Ludovic Orban szombaton. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ugyanakkor arról is beszélt, hogy pártja felkészült egy „szégyenletes bojkott” kivédésére, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) készít elő, hogy hatalmon maradhasson.

A kormányalakításra felkért PNL-elnök azt mondta, hétfőn és kedden a civil társadalom és fontos intézmények képviselőivel folytat megbeszéléseket, majd szerdán és „amennyiben szükséges”, csütörtökön újabb tárgyalássorozatra kerül sor a pártokkal. „Bojkottra számítunk a PSD részéről, és stratégiát fogunk kidolgozni, hogy kivédjük ezt a szégyenteljes, csúfos bojkottot, amelyre a PSD készül annak érdekében, hogy törvénytelenül hatalmon tartsa bukott kormányának maradványait” - mondta Orban egy kampányrendezvényen, amelyen Klaus Iohannis államfő is részt vett.

Azt is elmondta, a PNL törvényhozói készen állnak javasolni egy kormányalakítási ütemtervet, mert mielőbb legitim kormányt szeretnének biztosítani az országnak. (agerpres)
Nyitókép: digi24

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS