2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Barna: Sokan azért mentek külföldre, mert Romániának nincs iránya és korrupt

2019. október 20. 14:27, utolsó frissítés: 14:30

Dan Barna, az USR-PLUS választási szövetség elnökjelöltje azt mondta vasárnap Iaşi-ban, hogy sokan nem az alacsony fizetés miatt hagyták el az országot és vállaltak külföldön munkát, hanem a korrupció és a politikai döntéshozók konkrét elképzeléseinek és koherenciájának hiánya miatt.

Barna szerint Romániában a korrupció visszaszorítása mellett az a másik legnagyobb feladat, hogy a közéleti szerepekkel becsületes és hozzáértő embereket bízzanak meg.

„Ha lesz erőnk ezt megtenni, akkor mi leszünk az a párt, az a szövetség, én leszek az az államfő, akinek sikerült megváltoztatni Románia fejlődési irányát, mert sokan nem a minimálbér miatt mentek el azok közül, akik elmentek. Elmondták nekem az Amerikai Egyesült Államokban is, Münchenben is, Madridban, Londonban és Chişinăuban is. Azt mondták: azért mentek el, mert Romániának nincs egy iránya, valójában egyik napról a másikra él, cél nélkül, fejlődési irány nélkül, elképzelés nélkül” - jelentette ki az USR elnöke.

Dan Barna azt is elmondta, olyan államelnök szeretne lenni, aki irányt és terveket ad az országnak.

Az USR PLUS szövetség jelöltje vasárnap Iaşi-ban mutatta be államelnöki programját. Az eseményen a PLUS elnöke, Dacian Cioloş is részt vett. (agerpres)
Nyitókép: Stirea de Iasi

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS