2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD és a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) fúzióját fontolgatja Dăncilă

2019. október 20. 19:17, utolsó frissítés: 19:17

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) fúzióját fontolgatja a PSD - jelentette ki vasárnap Viorica Dăncilă, a párt elnöke.

Viorica Dăncilă azt mondta, a javaslat az UNPR részéről érkezett, és a PSD országos végrehajtó bizottságában fogják megvitatni azt. A leváltott kormányfő szerint több - nem parlamenti - párt is jelezte, hogy együttműködne a Szociáldemokrata Párttal.

Vasárnap újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy számára az ország stabilitása a fontos, ezért ha a Cotroceni-palotába kerül, nem fogja támogatni előrehozott választások kiírását, és nem fog széthúzást gerjeszteni az állampolgárok között.

Arra a kérdésre, hogy harmadik jelöltet is tervez-e nevesíteni az uniós biztosi tisztségre, a kormányfő azt mondta: beszélni fog ez ügyben Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság kijelölt elnökével.

Kijelentette, naponta újabb és újabb politikai vezetők fognak össze ellene, de ő „a végsőkig” harcolni fog ellenük, függetlenül attól, hogy milyen vádakkal és sértésekkel illetik. „Ez mindenkire vonatkozik, az államfőre is, és azt akarom mondani az elnöknek, hogy nem mi voltunk egy kudarcos kormány, hanem az ő elnöksége vallott kudarcot” - mondta Dăncilă. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS