2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szatmárnémeti polgármester vörös spray-jel jelölte be az egyik piac építőinek mulasztásait

2019. október 23. 15:08, utolsó frissítés: 15:17

Szerdán meglepő videó jelent meg Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester Facebook-oldalán: azt mutatta be rajta, ahogyan nem vesz át egy építkezési munkálatot. Ebben önmagában nincs semmi szokatlan, van úgy, hogy a városvezető elégedetlen a kivitelező munkálatival, és kiigazítást kér. Kereskényi azonban ennél karakánabb megoldást választott: egy vörös spray-jel kezdte el az aszfaltot bejelölni, úgyhogy kíváncsiak voltunk, pontosan mi volt a polgármester problémája.Kérdéseinkre reagált mind a polgármester, mind Butka Gergely polgármesteri tanácsadó, akiknek válaszaiból megtudtuk, hogy a város egyik, a helyiek által Kispiacnak nevezett vásártérnek a felújításáról van szó, amelynek megépítését egy szilágycsehi vállalatra bízták, amelynek november 14-ig kell átadnia.

A Dumitrana Prod SRL. fő feladat volt egy 210 négyzetméteres, emeletes csarnok megépítése, amelyben mind a zöldségpiacok, mind a hús- és tejtermékek árusítása lehetővé válik, valamint egy laboratóriummal ellátott közegészségügyi intézmény is helyet kap benne, mindezt pedig 1200 négyzetméteres fémborítással burkolják.

Kereskényi Gábor szerint az épület maga az elvárásoknak megfelelően elkészült, de van mellette egy kétezer négyzetméteres terület is, amit szintén a vállalatnak kellett volna rendbe raknia. És a polgármester tekintetét nem kerülték el a betonon levő repedések, ahogy az sem, hogy a vízelvezetés sem volt rendesen megoldva. Ezért a polgármester kezébe ragadta a spray-t, és bejelölte vele, hol kell még dolgozni.

A befektetés csaknem kétmillió lejébe került (1.374.691 lej + áfa) a városházának, a vállalkozó a szerződés értemében kétéves jótállást is vállalt.(hírszerk.)

fotó: frissujsag.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS