2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A felelőtlen városvezetés eladósítja Marosvásárhelyt, állítja a megyei RMDSZ

2019. október 24. 12:37, utolsó frissítés: 12:37

Nem vesznek részt az RMDSZ helyi tanácsosai Marosvásárhely Helyi Tanácsának október 24-i sürgősségi tanácsgyűlésén, mivel a város vezetősége ismételten olyan költségvetés-kiegészítést terjesztett elő, amely nem felel meg a pénzügyi valóságnak, írja a Transindexhez eljuttatott sajtóközleményében a Maros megyei RMDSZ.

A közlemény szerint Marosvásárhely 24 millió lejt kapott a kormánytól, azonban a beterjesztett költségvetés-kiegészítés nem ennek az összegnek a felhasználásáról szól, hanem ennek sokszorosáról, amire viszont egyáltalán nincs fedezete a városnak. Az RMDSZ tanácsosai a rendkívüli tanácsülés előtt tartott szakbizottsági gyűlésen kérték, hogy csak az államtól kapott 24 millió lejről döntsenek. A polgármester azonban nem vette figyelembe kérésüket.

A pénzügyi hivatal adatai szerint a város eddigi bevétele 225 millió lej, ami közel sem fedezi a városvezetés által eddig betervezett kiadásokat.

„A mai költségvetés-kiegészítéssel ismét több évre adósítanák el a várost, hiszen újabb 230 millió lej kötelezettségvállalást terjesztettek elő. Az RMDSZ hónapok óta, hangsúlyozza, hogy ez az út nem járható. Véget kell vetni a felelőtlen gazdálkodásnak és eszement költekezésnek, a marosvásárhelyiek jövőjével senkinek nem szabad hazárdíroznia”-írja a közlemény.

A Maros megyei RMDSZ úgy véli, hogy már olyan állapotok uralkodnak Marosvásárhely gazdálkodásában, hogy a város működtetése válhat bizonytalanná. Szerintük az intézményhálózat és a közszolgáltatások fenntartása a legfőbb prioritás.

„Működjön a közszállítás, a szemételhordás, ne kerüljön veszélybe az iskolák működtetése, tudja az önkormányzat az alkalmazottak fizetéseit fedezni”-írják.

A közleményben kifejtik, hogy amennyiben a város működése bármilyen módon veszélybe kerülne és emiatt újabb sürgősségi tanácsgyűlés összehívására kerül sor, úgy az RMDSZ tanácsosai azon az ülésen készséggel részt vesznek és megszavazzák a közszolgáltatások működését lehetővé tevő költségvetés-kiigazítást. (közlemény/hirszerk.)

Nyitókép: aviontourism.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS