2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kolozs megyei törvényszék elutasította az EMNP-elnök megválasztását vitató keresetet

2019. október 26. 10:36, utolsó frissítés: 10:58

A Kolozs megyei törvényszék első fokon elutasította az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) márciusi tisztújító küldöttgyűlésén egy szavazattal alulmaradt elnökjelölt óvását. Az ítélet kivonatát pénteken tették közzé a romániai bíróságok portálján.

Az ítélet szerint Soós Sándor nem illetékes az EMNP elnökválasztása ügyében. Soós amikor bejelentette, hogy bíróságon támadta meg a tisztújító küldöttgyűlés határozatait, azt is közölte, hogy kilépett a pártból. A csütörtöki tárgyaláson az EMNP ügyvédje erre hivatkozva érvelt amellett, hogy Soós Sándor már nem érdekelt a párt ügyeiben, így a választás eredményét sem kifogásolhatja.

Az első fokú ítélet ellen a hivatalos kiközlés utáni 30 napban lehet fellebbezni.

A párt március 23-án Nagyváradon tartott országos küldöttgyűlésén a leköszönő Szilágyi Zsolt elnök által támogatott és azóta karlendítős botrányba keveredett Csomortányi Karlendítő Istvánt választották a párt elnökévé, aki egyetlen szavazattal kapott többet, mint versenytársa. Soós Sándor viszont úgy ítélte meg, hogy egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok többségét. A leadott 170 szavazatból ugyanis 86 szavazatra lett volna szükség az egyszerű többséghez. Három szavazat azonban érvénytelennek bizonyult, a karlendítős Csomortányi Karlendítő István 84 szavazatot, Soós Sándor pedig 83-at kapott.

Soós Sándor a csütörtöki tárgyalás után a Transindexnak azt nyilatkozta: ha esetleg a bíróság úgy döntene, hogy nem tekinti őt illetékesnek, fellebbez, és mindenképp folytatja a pereskedést. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS