2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megállapodás született az ALDE és a PNL között

2019. október 28. 19:11, utolsó frissítés: 19:11

Az Orban-kormány beiktatásának parlamenti támogatására vonatkozó megállapodást írt alá a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL).

Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke a párt központi politikai bizottságának ülése után közölte, hogy kollégáival elfogadták a PNL-vel kötendő megállapodás szövegét, amely 12 pontban foglalja össze az ALDE prioritásait. Ezek között szerepel a kétfordulós polgármester-választás, az igazságügy parlamenti úton történő reformja, a sürgősségi kormányrendeletek kiiktatása, az 'egyszínű', azaz kizárólag PNL által alakított kormány, valamint a törvényhozók és helyi választott képviselők politikai vándorlásának megtiltása.

A feltételek között szerepel az egykulcsos adórendszer megőrzése, a kormány jelenlegi struktúrájának átalakítása, a megyei tanácselnökök közvetett úton történő megválasztása, a 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet módosítása, az energetikai beruházások folytatása, a Hidroelectrica vállalat tőzsdei jegyzése, egy európai modell szerint készülő lobbitörvény elfogadása, egy befektetési alap előfeltételeinek megteremtése, és az infrastrukturális fejlesztések folytatása.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS