2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megállapodást írt alá a PNL és az USR; Barna szerint a miniszterjelöltek meghallgatása is döntő mozzanat lesz

2019. október 28. 19:27, utolsó frissítés: 19:27

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke közölte, hogy politikai megállapodást írt alá a Nemzeti Liberális Párttal.

Barna elmondta, az Orban-kormány parlamenti támogatását többek közt ennek a megállapodásnak az aláírásához kötötték; ez megtörtént, de hátravan még a miniszterjelöltek szakbizottsági meghallgatása, amely szintén meghatározó lesz a parlamenti szavazáskor. Az USR kitart azon álláspontja mellett, hogy mielőbb meg kell szabadulni a Dăncilă-kormánytól, ezért reméli, hogy jövő hétfőn már legitim és a parlament által jóváhagyott kormánya lesz az országnak - közölte a pártelnök a kormányalakításra felkért Ludovic Orbannal folytatott hétfői megbeszélést követően.

A megállapodás kitér többek közt a speciális nyugdíjakra, leszögezve, hogy a teljes állami nyugdíjrendszert a hozzájárulás elvére kell áthelyezni, az alkotmánybíróság döntéseivel összhangban, egyenlő bánásmódot biztosítva mindenkinek.

Barna arról számolt be, a kijelölt miniszterelnök optimista a kvórum tekintetében, és az USR mindent meg fog tenni, hogy meglegyen a szükséges létszám a kormány beiktatásáról döntő parlamenti szavazáskor.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS