2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elölről kezdődhet a bizonyítási eljárás a marosvásárhelyi katolikus gimnázium perében

2019. október 29. 14:27, utolsó frissítés: 14:49

Minden bizonnyal elölről kezdődik a bizonyítási eljárás abban a perben, amelyet román nacionalista szervezetek indítottak a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium újbóli létrehozását elrendelő tanügy-minisztériumi rendelet érvénytelenítéséért.

Az első fokon eljáró Marosvásárhelyi Táblabíróságnak kedden kellett volna kihirdetnie az ítéletet az iskolaperben, de az intézmény honlapján az a bejegyzés jelent meg, hogy a bíróság újra napirendre tűzi az ügy tárgyalását, hogy szabályszerűen idézhessék be a perbe az oktatási minisztert a bizonyítási eljárás és a tárgyalás teljes idejében.A per következő tárgyalását november 28-ra tűzték ki.

A magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Népi Mozgalom Párt (PMP), a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC), valamint a marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium és a főgimnázium szülői bizottsága közösen beperelte a román Oktatásügyi Minisztériumot és a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumot az utóbbi tanintézet törvénytelennek nevezett tavalyi létrehozása miatt.

Az elindított pert Marius Pașcan marosvásárhelyi parlamenti képviselő, a PMP ügyvezető elnöke jelentette be akkor a személyes blogján. Közölte: azt kifogásolják, hogy a tárca négy olyan közigazgatási határozatot hozott, amelyek kimondottan a marosvásárhelyi iskola létrehozására vonatkoztak.

A per következő tárgyalását november 28-ára tűzték ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS