2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Florea az RMDSZ-eseket hibáztatja és feljelentéssel fenyegetőzik

2019. október 30. 12:36, utolsó frissítés: 12:36

Feljelenti a marosvásárhelyi önkormányzati képviselőket Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, ugyanis azt állítja, hogy az érintettek akadályozzák a város működését, és politikai parancsra cselekednek, ahelyett, hogy betöltenék az elvállalt feladatukat.

A polgármester azzal vádolta, elsősorban az RMDSZ-es önkormányzati képviselőket, hogy politikai parancsra cselekedtek, és emiatt nem vettek részt a legutóbbi testületi ülésen, amikor a költségvetés-kiegészítésről kellett volna szavazni.

Florea szerint a képviselők távolmaradása miatt a város elveszít 7 millió euró támogatást, amit a tömbházak hőszigetelésére kellett volna fordítani. A polgármester továbbá azzal vádolja őket, hogy szintén miattuk nem tudtak aszfaltozni egész nyáron, és a közszállítási járműparkot is emiatt nem tudják felújítani, de az iskolák és óvodák szigetelését, a régi hőközpontok javítását, cseréjét is el kellett emiatt halasztani.

Csiki Zsolt, a képviselő-testület RMDSZ-frakciójának a vezetője a Székelyhonnak cáfolta a polgármester állításait.

Csiki ugyanakkor azt is elmondta a portálnak, hogy az októberi költségvetés-kiegészítéskor, a szakbizottsági üléseken kézhez kapott anyagok szerint Dorin Florea nemcsak a kormánytól kapott 24 millió lejt akarta elkölteni, hanem ezen felül még 70 millió lejt is. A vitatott költségvetés-kiegészítésről egyébként soron következő tanácsülésen azaz, csütörtökön fognak dönteni.

Marosvásárhely Helyi Tanácsának október 24-i sürgősségi tanácsgyűlésén nem vettek részt az RMDSZ helyi tanácsosai, mivel állításuk szerint a város vezetősége olyan költségvetés-kiegészítést terjesztett elő, amely nem felel meg a pénzügyi valóságnak, és eladósítja Marosvásárhelyt. (Székelyhon/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS