2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orbant nem érdekli, hogy három miniszterjelöltjét negatívan véleményezték, nem váltja le őket

2019. október 30. 20:36, utolsó frissítés: 20:41

Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök nem szándékozik leváltani azokat a miniszterjelölteket, akik nem mentek át a parlamenti szakbizottsági meghallgatáson. A Nemzeti Liberális Párt elnöke minderről egy szerda esti sajtótájékoztatón számolt be.

"Emlékezetnék mindenkit rá, hogy hogyan zajlott a PSD-kormányok megszavazása előtt a folyamat: fél óra alatt lezavartak mindent. A bizottsági szavazások mindössze konzultatív jellegűek. Mindegyik miniszterben bízok, a legjobb megoldásokkal fognak dolgozni. Nem fogadok el semmilyen kritikát a PSD-től a kormányprogramra nézve. Az ő programjuk nem volt mást, mint egy hazugsággyűjtemény. Ha ma ránézünk, azt látjuk, hogy az általuk megígérteknek maximum tizenkét százalékát tartották be három éves kormányzásuk alatt" - mondta Orban.

A pártelnök szerint a három negatív bizottsági véleményezés azért történt meg, mert ezen bizottságok többségét PSD-s képviselők és szenátorok alkották, és nekik semmilyen legitimitásuk nincs arra nézve, hogy eldöntsék, ki alkalmas miniszternek és ki nem.

Az Orban által kijelölt miniszterek meghallgatása kedden és szerdán volt a parlamenti szakbizottságokban, a tizenhat jelölt közül Florin Cîțu, Ion Ștefan és Violeta Alexandru jelölését véleményezték negatívan, Cîțu a pénzügyminisztérium, Ștefan a fejlesztési minisztérium, és Violeta Alexandru a munkaügyi tárca élére kerülhet, amennyiben megszavazza őket hétfőn a parlament. Arról pedig, hogy kik is a jelöltek, itt irtunk. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS