2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: az árulók, akik hétfőn részt vesznek a szavazáson, másnap menjenek az „ollópártba”

2019. november 02. 16:34, utolsó frissítés: 16:34

Azok az „árulók a Szociáldemokrata Pártból (PSD), akik hétfőn részt vesznek az Orban-kormány beiktatását célzó parlamenti szavazáson, „másnap mehetnek az „ollópártba”, jelentette ki Viorica Dăncilă leváltott kormányfő szombaton, Arad megyei látogatásán.

Arra a kérdésre, hogy mi fog történni hétfőn, amikor a kormány beiktatását célzó szavazásra sor kerül a parlamentben, a PSD-elnöke azt válaszolta, hogy „normálisan nem kellene összejönnie a kvórumnak”.

„Azoknak kell biztosítaniuk a kvórumot, akik megbuktatták a kormányt, a hat politikai vezetőnek, élükön Johannis jelölttel. Nem azért tesszük ezt, mert nem akarunk egy új kormányt, vagy ragaszkodunk a székeinkhez, ahogy egyesek mondják. Nem tudunk támogatni egy olyan kormányprogramot, amely az emberek ellen irányul, a megszorító intézkedéseken, a fizetések csökkentésén, kórházak összevonásán, állami vállalatok privatizálásán alapul. A PSD nem fogja támogatni ezt a programot” - mondta Dăncilă.

Dăncilă beismerte, hogy lesznek 'árulók' is.

„Nem leszünk jelen a teremben. A törvényhozóink nem lesznek jelen. Természetesen lesznek árulók is, de ha elmennek szavazni, másnap menjenek az 'ollópártba'' - mondta a PSD elnöke.

Dăncilă hozzátette, 'minden képviselőnek, szenátornak, függetlenül attól, hogy milyen párthoz tartozik, hétfőn vállalnia kell a felelősséget, hogy megszavaz vagy támogat egy románok ellen irányuló programot'.

Viorica Dăncilă szombaton Arad megyébe látogatott, ahol a helyi hatóságokkal, üzletemberekkel, szakszervezeti képviselőkkel és PSD-szimpatizánsokkal találkozik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS