2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tudose Pontához : Victor, nem akarod te beadni a lemondásodat?

2019. november 05. 14:25, utolsó frissítés: 14:27

Mihai Tudose egykori miniszterelnök és a Pro Románia EP-képviselője a Facebookon fakadt ki a Pro Románia elnökére, aki bejelentette, hogy kirúgja a pártból azokat, akik megszavazták a Ludovic Orban vezette kormányt..

A Pro Románia EP-képviselője szerint Ponta viselkedése a „Dragnea iskolájában” tanultakról árulkodik, ugyanis ott fordult elő, hogy eltávolították a pártból azokat, akiknek a véleménye nem egyezett a párt vezetőjének az akaratával.

Tudose a bejegyzésében továbbá azzal vádolta meg Victor Pontát, hogy a párt elnöke úgy egyezkedett a PNL-vel a kormány beiktatása előtt, hogy nem kérte ki a párt vezetőségének a véleményét, és csupán a saját akaratát kívánta érvényesíteni.

„...nem akarod te, Victor beadni a felmondásodat? Hogy ne zavarjunk tovább...”-írja bejegyzésében Tudose.

Hiába ígérte azonban meg Ponta, hogy kidobja az "árulókat", akik megszavazták Ludovic Orbant miniszterelnöknek, a Pro Románia tagok kirakása a pártból a párt jelenlegi szabályzata szerint egyébként nem lehetséges, mivel az világosan kimondja, hogy egy párttag csupán azt követően veszíti el a tagságát, hogyha lemond, vagy, ha az országban hatályban lévő törvények ellen vét, tehát büntetőjogi eljárás indul ellen. (hírszerk.)

Nyitókép: Antena3

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS