2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban annyi embert akar elbocsátani, hogy úgy sejti, izomlázat fog kapni

2019. november 06. 15:28, utolsó frissítés: 15:28

Ludovic Orban miniszterelnök kiakadt, hogy kedd este visszament a kormány épületébe, és senki nem dolgozott már. Erre fel dörgedelmes nyilatkozatot adott ki, mondván: ha a miniszterelnök dolgozik, akkor mindenki más is dolgozzon! "Meg kell változtatni a munkaritmust" - jelentette ki Orban.

A miniszterelnök azt is mondta, akinek nem tetszik a tempó, és lusta, annak fel is út, le is út.

Aztán Orban a szerdai kormányülésen tovább ütötte a vasat, és tovább erőltette a munkamániás populizmust. Hadat üzent a nepotizmusnak, és azt mondta, meg akarja tisztítani az államapparátust a "pártfogoltaktól". Sőt, olyat is mondott, hogy "annyi embert fog elbocsátani, hogy izomlázat fog kapni a sok aláírástól".

Elmondta, hogy ezentúl kizárólag hozzáértő, feddhetetlen és a polgárok szolgálata iránt elkötelezett tisztségviselőket akar látni a kormányhivatalokban, amelyeket szerinte megtöltöttek "ingyenélő" rokonaikkal az eddig kormányon lévő szociáldemokraták (PSD).

Ennek fényében a minisztériumokban létszámstop lép hatályba, és ellenőrzik azokat a kinevezéseket is, amelyeket a távozó PSD-kormány a román diplomáciai posztokon eszközölt a napokban. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS